Piranja 2013 uspešno zaključena!

Tudi na letošnjo prvo soboto v septembru je bil Piranski zaliv poln živopisanih jader - tokrat jadralcev na deski. Piranja, letos organizirana že šestič, je tudi tokrat združila najboljše slovenske jadralce na deski in vse tiste, ki jih ta šport veseli in zanima, a se z njim ukvarjajo zgolj rekreativno.

253 (37)

Gre za največje tekmovanje za jadralce na deski na severnem Jadranu, ki se odvija v vseh vremenskih pogojih. Že tretjič je bilo na sporedu tudi tekmovanje s SUP deskami, ki je vse bolj priljubljeno med tekmovalci, pa tudi kot prijetna in zdrava rekreacija.

Čeprav so morali jadralci na deski najprej nekoliko počakati na veter, pa se je ta sredi dneva lepo razpihal in ponudil odlične pogoje za izpeljavo windurf regate, na kateri so se pomerili jadralci na deski vseh starosti in razredov, med njimi tudi najboljši slovenski jadralci ter gostje iz bližnje Italije in Hrvaške. Tudi letos je tekmovalni program popestrilo rekreativno tekmovanje s SUP-i (Stand-up Paddleboard), žrebanje res bogatih nagrad za vse udeležence (prva nagrada je bila windurf deska) in tradicionalno odlična zabava z živo glasbo s piransko skupino The Bullets in 'surf' skupino Bitch Boys iz Ljubljane.

Dogodek se je tudi tokrat odvil v odlični organizaciji JK Pirat. Zelo smo zadovoljni, za nami je še ena odlična Piranja, ki je spet združila športnike in rekreativce, kar je tudi naš namen - da promoviramo zdrav način življenja, šport, prijetno rekreacijo, kvalitetno druženje. Lepo vabljeni tudi na Piranjo 2014!

Ideja Piranje

»Med nedeljskim posedanjem v jadralnem klubu Pirat in kramljanjem o jadralskih ter surferskih dogodkih doma in po svetu smo prišli do ideje o organizaciji množične športno družabne prireditve; 'Če obstaja jadralska Barcolana, zakaj bi ne imeli še surferske?' Seveda! V Franciji obstaja regata Defi Wind, ki pritegne več kot 700 jadralcev na deski, s skupinskim štartom, šteje pa šele sedem let. V Sloveniji se po naših podatkih z jadranjem na deski ukvarja več kot 3000 ljudi, večina rekreativno v različnih disciplinah, imajo pa eno skupno lastnost: veselje do športa, morja, aktivnega načina življenja in druženja. Tu je še bližina treh držav, kjer je jadranje na deski zelo priljubljen šport, to so Italija, Hrvaška in Avstrija. Namen prireditve je predvsem oživitev regatnega jadranja na deski, ki je nekdaj pri nas že bilo množično, je pa z leti počasi zamrlo,« povedo člani JK Pirat, ki so pred šestimi leti organizirali prvo Piranjo, ki danes slovi kot eden tistih najprijetnejših jadralskih dogodkov, na katerih je udeležba obvezna.

Rezultati:

WINDSURF

Absolutno
1. Matjaž Puh, JK Pirat
2. Boštjan Guštin, Bum Žusterna
3, Špela Puh, JK Pirat

Ženske
1. Špela Puh, JK Pirat
2. Helena Burger, JK Pirat
3. Sandra Rogelj, JK Pirat

Moški
1. Matjaž Puh, JK Pirat
2. Boštjan Guštin, Bum Žusterna
3. Rok Puvar, ŠD Keka

RS:X: 1. Aljaž Maslo, JK Pirat, JK Bum
Bic Techno: 1. Toni Vrščaj, WSC Črnomelj

Pokal Sever: 1. Uroš Sever
SUP

Absolutno
1. Rok Puvar, ŠD Keka
2. Manca Notar, YC Open Sea
3. Samo Laharnar, Sup SLO

Ženske
1. Manca Notar, YC Open Sea
2. Kimi Puvar, ŠD Keka
3. Natalija Fon Boštjančič, IKO

Moški
1. Rok Puvar, ŠD Keka
2. Samo Laharnar, Sup SLO
3. Tomaž Jenstrle