Piranja 2016

14199243_1092152014214163_6791267709102774474_n

Tudi letos smo uspešno zaključili deveto Piranjo, ki se je tradicionalno končala s podelitvijo, srečolovom ter zabavo pozno v noč. Vetra je bilo letos res za vzorec, kljub temu smo uspeli izpeljati Windsurf regato, kjer je do skrajšanega cilja prišlo skoraj trideset tekmovalcev v časovni omejitvi dveh ur in pol, tistim manj vztrajnim se je štelo posamezno mesto na obratu zadnje oznake, ki so jo prevozili. Skupno je bilo na štartu 38 tekmovalcev. Regate se je udeležilo kar 15 jadralcev v kategoriji D2, kar dokazuje, da je stara oprema še vedno zelo uporabna v mejnih vetrovnih pogojih. Starejši ljubitelji jadranja niso mogli verjeti svojim očem, da je klasa še vedno tako popularna in da bodo še kdaj na enem mestu videli toliko desk tega razreda. Prav tako se je pet otrok se pomerilo v kategoriji do 15 let, vsi na enakih deskah olimpijskega razreda RS:X s prosto izbiro jadra (manjšega) in kar trije so uspešno odvozili skoraj 10 milj dolgo progo, za kar jim pripadajo še posebna čestitke.Rezultati na povezavi:
http://www.piranja.si/piranja-2016-windsurf-rezultatiresults/

Med SUPi se je med seboj pomerilo 39 tekmovalcev v kategorijah "Race" in "Fun". SUParji so za razliko od jadralcev na deski, imeli idealne razmere in predvsem mirno morje. Nekoliko se je zapletlo na oznaki pri Marini Portorož, kjer sta vodilna dva iz napačne strani obrnila oznako. To je prineslo pritožbo oz. protest in regatni odbor je bil po zaslišanju tekmovalcev in prič primoran diskvalificirati oba omenjena tekmovalca. Razglasitev rezultatov in podelitev se je zaradi tega nekoliko zavlekla in tekmovalcem in ostalim udeležencem se zahvaljujemo za potrpežljivost.

Rezultati na povezavi:
http://www.piranja.si/piranja-2016-sup-rezultatiresults

Zahvala Občini Piran, pokroviteljem, ki so omogočili nagrade ter podjetjem in posameznikom, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja.

Se vidimo prihodnje leto na okrogli 10. Piranji!

Nagrade za srečolov so omogočili:
SURFSHOP trgovina z opremo za jadranje na deski in SUPanje
SAILING POINT Portorož trgovina s specializirano navtično opremo
RECHARGE, trgovina z opremo za jadranje na deski