Piranja 2017

Piranja 2017

V nedeljo se je zaključila Piranja, ki je tokrat štela tudi za rang lestvico razreda D2.
Deseta jubilejna Piranja je bila mednarodno obarvana. Tekmovalci so prišli iz osmih držav, Velike Britanije, Grčije, Kanade, Švice, Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije.
V soboto ob 12h je pred JK Pirat startalo 50 jadralcev na deski klasično traso med Lucijo in piransko punto. Veter je zelo obračal smer in nihal v jakosti in razmere so bile zahtevne, še posebno za razred D2, ki je zaradi okroglega dna desk v močnejšem vetru in valovanju zelo zahteven za vožnjo.
Prepričljivo je v dobri uri zmagal Matjaž Puh, na opremi, ki jo je izbral za te pogoje: RS:X jadro kvadrature 9,5m2 in desko Serenity (proizvajalca Starboard). Drugi je bil Florent Lambert iz Velike Britanije s custom desko D2 in jadrom 9.5 m2 (kvadratura za razred D2 tip C). Tretji prav tako Peter Murray iz Velike Britanije na opremi D2 Lechner (nekdanja olimpijska deska) in jadrom 9.5m2.
Četrti je bil nekdanji olimpijec iz Hrvaške z desko Lechner D2 in trikotnim jadrom 6.5m2 (D2 tip A). Peta in prva med ženskami je bila Helena Burger na deski Lechner in jadrom RS:X 9.5m2.

Tekmovalci so bili razvrščeni še po razredih D2 tip A, D2 tip C, Formula, Bic Techno 293. Progo je prevozil tudi tekmovalec na Foilu, ki pa zaradi pomanjkanja vetra tekmovanja žal ni končal. Na kite foilu je tekmovanje spremljal in ekshibicijsko tudi v zelo kratkem času prevozil progo Toni Vodišek.

Popoldan so bili na vrsti Suparji, ki so tudi tekmovali za slovenski pokal v odsotnosti reprezentance, ki je Slovenijo predstavljala na svetovnem prvenstvu. Željko Srdoč je prepričljivo premagal konkurenco, kljub naporni windsurf regati. Drugi je bil Rok Puvar in tretji Aljaž Požes. Med ženskami je bila prva Nataša Srdoč, druga Hana Pušljar in tretja Petra Pyfradder.

Ravno pred podelitvijo je klub zajel orkanski lebič, na srečo so bili tekmovalci takrat že na varnem. Po podelitvi pod streho kluba je sledila večerna zabava s skupino Kingfoo.

Cel dogodek sta neutrudno povezovala Miro in Pix.

V nedeljo so bili na sporedu še trije plovi razreda D2, ki so skupaj s sobotno regato šteli za posebno razvrstitev razreda, kjer je skupaj bilo prijavljenih 20 tekmovalcev.
Plovi so potekali v idealnih razmerah za ta razred, šibak veter in mirno morje. Med tekmovalci tipa A (jadro 6,5m2) je zmagal Janko Pristušek iz Velenja pred Stratosom Ethyvulidisom in Chrisom Valvanisom iz Grčije. V tipu C je zmagal Peter Murray pred Florentom Lambertom (oba UK) in Ericom Boullejem iz Kanade.

Več o regati s slikami na FB skupini Piranja in spletni strani www.piranja.si