Piranja 2018

PORTOROŽ, 9. september 2018 - Po petkovem brezvetrju, ko je ko regatni odbor moral priznati premoč narave, so v soboto jadralci sklenili letošnjo Piranjo in Evropsko prvenstvo za jadralne deske D2.

Za izvedbo finalnih plovov evropskega prvenstva razreda D2 je bilo ponovno premalo vetra, zato so obveljali rezultati po šestih regatah. Udeleženci Piranje so imeli več sreče. Popoldne je zapihalo dovolj, da je 37 windsurferjev startalo izpred Pirata proti Portorožu, kjer so obrnili prvo oznako. Nato jih je 10 vozlov maestrala popeljalo do druge boje pri piranski punti in nazaj v cilj.

Zadnji so bili na sporedu obračuni SUP-ov. Otroci do 18. leta starosti so se pomerili na krajši, kilometer dolgi razdalji med klubom in skladiščih soli, ostali pa so na zadovoljstvo gledalcev veslali do glavnega portoroškega pomola in nazaj.

Zmagovalec Piranje 2018 je postal tudi najboljši na evropskem prvenstvu v kategoriji C, francoz Alain Cadre, pred švedom Jonasom Davidsonom in Matjažem Puhom.

Nesporni zmagovalec Piranje 2018 pa je postal Željko Srdoć iz DSNM VOLOSKO, ki je iz Portoroža odšel s štirimi odličji. Na evropskem prvenstvu D2 je namreč osvojil bronasto odličje, regato jadralcev na deski je končal prvi v kategoriji D2 A, prvi je prečkal tudi cilj med supi ter s tem osvojil še zmago v kombinaciji.

Zvečer so se obiskovalci zabavali ob notah lokalne rokenrol skupine Teddy Bears.

Jana Pines
Povezava do rezultatov: