Piranja 2020 uspešna!

V prvem vikendu septembra se je končala 13. (srečna) Piranja.

Organizator JK Pirat je kljub vsem znanim omejitvam do zadnjega vztrajal z organizacijo tradicionalne Piranje in ob zeleni luči pristojnih inštitucij nekaj dni pred dogodkom je bilo jasno, da nas čaka spet prijeten in tekmovalen dan za vse udeležence in obiskovalce.

Odziv je bil odličen in v obeh kategorijah Windsurf in SUP se je prijavilo preko 40 tekmovalcev, ki jih je Portorož pričakal v povsem poletnem vzdušju. Slednje je pomenilo nekaj manj vetra za Windsurf regato, ki je bila prestavljena na 13.30.

V kategoriji Winsdurf smo prvič v zgodovini Piranje dobili žensko zmagovalko in kdo bi si zmago zaslužil bolj od domačinke Helene Burger, ki je bila vrsto let med najboljšimi na svetu v kategoriji D2. Poleg izkušenj, je bila na Windsurf regati očitno tudi prava izbira »Lukka Sails«, saj so prva štiri mesta osvojili tekmovalci na jadrih tega proizvajalca, ki nastajajo pod natančno roko člana JK Pirat, Črta Igliča. V bitki prave klasike iz 80-ih let na jadrih tipa A je slavil uradni govorec Piranje in član »živalskega vrta (Zoo Station)« Velenja, Miro Škorjanc.

Kategorija D2 je nadaljevala tudi s 3 regatami v nedeljo, kjer se je floti pridružil še legendarni Dušan Puh, večkratni zmagovalec Piranje in pokazal, da je še vedno v odlični formi in zmagal v 2 regatah. Prvo mesto je v klasi D2 -C kljub temu obdržala Helena Burger, medtem je bil Miro Škorjanc prepričljiv tudi drugi dan in potrdil skupno zmago v D2 -A.

V soboto popoldan so sledile SUP regate, kjer smo pričeli z najmlajšimi U-12, kjer je med deklicami zmagala Lili Begič in med dečki Tilen Filipič Strnad. V kategoriji U-16 sta bila zmagovalca Lejla Mohorič in Val Begič. Udeležba najmlajših je bila številčna, kar napoveduje lepo prihodnost temu športu.

V kategoriji članov ELITE je skupno zmago v tesni bitki slavil lanski zmagovalec Tomaž Jensterle pred Rokom Puvarjem in Patrikom Oličem, med članicami pa prav tako pretekla zmagovalka Natalija Fon Boštjančič pred Majo Dolžan in našo sicer jadralno olimpijko Veroniko Macarol. Na krajši progi so se pomerili tudi v kategoriji FUN in na običajni progi tudi napihljive deske.

Dogajanje je še dodatno popestrila dirka v »kategoriji« SUP D2, kjer so tekmovalci Windsurf regate opravili še šprint SUP tekmo na D2 deskah. Po ostrem štartu je tempo po obratu nekoliko upadel, zmagovalec pa je bil nihče drug kot uradni govorec Piranje, Miro Škorjanc, ki je s tem osvojil tudi Windsurf in SUP kombinacijo.

Pri organizatorju JK Pirat so upoštevajoč vse omejitve v celoti uspešno izvedli oba tekmovalna dneva in v celoti izpeljali tekmovalni program. Seveda je bil omejen družbeni del dogodka, kjer žal ni bilo mogoče izpeljati tradicionalne zabave, s katero se vsako leto zaključi Piranja.

Zahvaljujemo se vsem tekmovalcem za številčno udeležbo in vabljeni v našo družbo v naslednjih izvedbah Piranje!

Pri izvedbi dogodka gredo zahvale še:
• Turistici
• JK Pirat in vsem prostovoljcem
• Hotelom Bernardin
• Občini Piran